Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (смес)
- 3 глави лук
- 100 грама ориз
- 3 скилидки чесън
- 7-8 едри картофа
- 2 моркова
- 1 чушка (сладка)
- 2 супени лъжици доматено пюре
- сол, дафинов лист, черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Сгорещете олио в тенджера и в него изпържете едната глава лук, морковите и чушката (нарязани ситно). Добавете доматеното пюре, пържете още няколко минути, след което налейте вода и сложете картофите (обелени и нарязани едро).
Подправете с черен пипер, подсолете и изчакайте течността да заври. През това време направете кюфтетата.
Настържете останалите две глави лук и чесъна. Ако разполагате с повече време, накиснете ориза в гореща вода за половин час.
Смесете чесъна, лука и ориза с каймата и омесете. Оформете кръгли кюфтета.
Когато водата кипне, сложете ги в тенджерата, подправете според вкуса си и варете ястието до готовност на картофите и ориза.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с коприва и леща
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Рецепти за бобена яхния
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Задушено телешко със зеленчуци и картофено пюре
Коментари към Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)