Чеснова яхния с кюфтенца и боб

Необходими продукти:
- 700 грама овкусена кайма
- 1 глава чесън, обелена
- 1 връзка зелен лук
- 1 глава стар лук
- половин връзка пресен джоджен
- сол, червен и черен пипер
- 1 морков, обелен и нарязан
- 300 грама сварен едър боб
- 1-2 листа кейл
- 1 червена чушка
- олио за запръжка
- 100 милилитра червено вино
- 500 милилитра бульон от кюфтетата
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, оставете я да заври, оформете кюфтета и ги сварете. След готовност заделете, а бульона прецедете и оставете настрана. В друг съд сгорещете мазнина, в която запържете нарязаните на ситно пресен и стар лук, моркова, чушката, целите скилидки чесън.
Подправете с пресния джоджен, скълцан ситно, солта, черния и червения пипер и разбъркайте. Прибавете нарязаните листа кейл, сипете боба, налейте виното и бульона от варенето.
Сложете кюфтенцата в ястието и го оставете да къкри на слаб огън до готовност. Охладете и поднесете яхнията, поръсена с пресен джоджен.
Добър апетит!
Източник: hedgecombers.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
НовБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобови култури
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Запечен боб с наденица и чесън
- Боб с пилешко месо
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Боб на фурна с домати и спанак
Коментари към Чеснова яхния с кюфтенца и боб