Яхния с картофи, кюфтенца и ориз
Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 1 глава лук
- 500 грама картофи
- 150 грама ориз
- 50 грама доматено пюре
- сол, червен и черен пипер
- олио за запръжка
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 моркова
- 3 чаени чаши вода или бульон
Начин на приготвяне:
От каймата оформете кюфтенца и ги запържете в сгорещена мазнина. Отцедете и ги оставете настрана.
Запържете ситно нарязан лук и обелените и настъргани моркови. Добавете предварително обелени и нарязани картофи и подправете със сол, черен пипер, червен пипер и доматено пюре.
Разбъркайте, сипете ориза, кюфтенцата и налейте водата. Оставете ястието да къкри на слаб огън за час и разбърквайте от време на време. Разсипете порции и поднесете, поръсени с нарязан ситно магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.panningtheglobe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Яхния с картофи, кюфтенца и ориз