Яхния с картофи, кюфтенца и ориз

Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 1 глава лук
- 500 грама картофи
- 150 грама ориз
- 50 грама доматено пюре
- сол, червен и черен пипер
- олио за запръжка
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 моркова
- 3 чаени чаши вода или бульон
Начин на приготвяне:
От каймата оформете кюфтенца и ги запържете в сгорещена мазнина. Отцедете и ги оставете настрана.
Запържете ситно нарязан лук и обелените и настъргани моркови. Добавете предварително обелени и нарязани картофи и подправете със сол, черен пипер, червен пипер и доматено пюре.
Разбъркайте, сипете ориза, кюфтенцата и налейте водата. Оставете ястието да къкри на слаб огън за час и разбърквайте от време на време. Разсипете порции и поднесете, поръсени с нарязан ситно магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.panningtheglobe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Сладък картоф
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Яхния с картофи, кюфтенца и ориз