Задушено пилешко с тиква, боб и домати
Необходими продукти:
1 килограм пилешко филе
1 супена лъжица олио
1 глава лук
1 червена сладка чушка
1 скилидка чесън
1,5 чаени чаши пилешки бульон
500 грама домати
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 средна тиква
400 грама зелен фасул
450 грама консервиран бял боб
1 супена лъжица царевично нишесте
50 грама фъстъчено масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на малки кубчета.
Филето, чушката и доматите също нарежете на кубчета, лука - на четвъртинки, а чесъна намачкайте. Шушулките зелен фасул разрежете на две.
Сгорещете олиото на среден огън в голяма тенджера, в която сложете пилешкото. Подправете на вкус и запържете за 4-5 минути, докато се зачерви.
Намалете температурата на котлона до средна и изсипете в съда лука и чушката. След около 4-5 минути (когато чушката омекне) налейте 1 чаена чаша подсолен бульон, добавете доматите и червения пипер. Щом сместа кипне, прибавете тиквата и чесъна, боба и зеления фасул.
Намалете градусите, затворете тенджерата с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън около 20 минути или до омекване на тиквата и филето.
През това време разтворете нишестето в останалия бульон и прибавете фъстъченото масло. Бъркайте, докато се получи еднороден сос, който изсипете при пилето в края на приготвянето. Две минути по-късно (или, когато сосът се сгъсти) свалете съда от котлона.
Добър апетит!
Снимка: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
Коментари към Задушено пилешко с тиква, боб и домати