Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Супи за отслабване: Супа с три вида боб

Супи за отслабване: Супа с три вида боб

Супи за отслабване: Супа с три вида боб - изображение

Необходими продукти:

  • 2 червени чушки, нарязани на ситно
  • 4 скилидки чесън, печени и смачкани
  • 2 чаени чаши тиква, нарязана на кубчета
  • 1 голям сладък лук, нарязан
  • 3 средно големи моркова, обелени и нарязани
  • 800 грама домати от консерва
  • 400 грама боб Пинто от консерва, изплакнат и отцеден
  • 400 грама черен боб от консерва, изплакнат и отцеден
  • 400 грама червен боб от консерва, изплакнат и отцеден
  • 450 милилитра зеленчуков бульон, домашен
  • 3 супени лъжици зехтин, студено пресован
  • 1 супена лъжица кимион
  • 2 супени лъжици червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  • В дълбока купа смесете чушките, чесъна, лука, тиквата, морковите, зехтина и подправките /без дафиновите листа/.
  • Разбъркайте добре, за да се овкусят и изпечете върху фолио в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15 минути, докато леко се карамелизират. Когато са готови, леко смачкайте чесъна.
  • Докато зеленчуците са във фурната, в дълбока тенджера смесете трите вида боб, зеленчуковия бульон, доматите и дафиновия лист.
  • Оставете ги да заврат на бавен огън и добавете зеленчуковата смес, която сте пасирали предварително.
  • Разбъркайте супата и я оставете да къкри за около 20 минути, за да се смесят всички вкусове.
  • Извадете дафиновите листа, сервирайте в купа и поръсете с пресен магданоз.

Калории: 448

Приятен апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайлХрани и ястияАнкетиБотаникаСнимкиХранене при...Социални грижиИсторияСпортПсихологияАлт. медицинаНовиниТестовеЛеченияПроизводителиКалкулатори