Супа минестроне с бекон
Необходими продукти:
зеленчуци за запържване
зеленчуци за сваряване
бекон
бобови растения
паста (макаронени изделия)
лук
чесън
копър (грудка)
целина
олио или зехтин
сол
сухо бяло вино
Подберете зеленчуците според сезона, а количествата им определете според личните си вкусови предпочитания.
Начин на приготвяне:
Нарежете лук, чесън, копър и домати - например 1 морков, 1 глава лук и 3 скилидки чесън, 5-10 чери домата или 1 голям.
За зеленчуци за сваряване може да се спрете на прясно зеле, също савойско, брюкселско, млади картофи, чушки, тиквички, цветно зеле, броколи, аспержи, патладжани.
Но не прекалявайте с картофите.
От бобовите може да използвате зелен фасул или грах - 1-2 шепи. Сварявайте ги поотделно.
Сварете зеленчуков бульон от продукти, които изберете. Например: 1/4 глава лук, 2 стръка целина и 1 морков. Нека се варят в продължение на половин час.
За две порции супа е необходим 1 литър бульон, в него сложете 1 чаена лъжица сол (без връх).
Сложете няколко парчета бекон (2-3) в тенджера, налейте олио или зехтин (3-5 супени лъжици) и изпържете бекона леко на среден огън.
След това прибавете нарязания лук, моркова - на кръгчета, чесъна - на парчета, чери доматите - на половинки, 3 стръка целина, копър (1/2 грудка).
Разбъркайте всичко и оставете да се пържи на средна температура в продължение на 15-20 минути, като разбърквате непрекъснато и не позволявате зеленчуците да загорят.
Ред е на бульона, налейте и него в съда при останалите продукти. Използвайте само течността, извадете зеленчуците, които са се варили в нея.
Бульонът трябва да покрива съдържанието на тенджерата с 2-3 сантиметра.
Сложете и сухо бяло вино - 1 чаена чаша, примерно.
Нека всичко се приготвя 10 минути. През това време си подгответе зеленчуците, които ще се сваряват.
Имайте предвид, че не бива да прекалявате с термичната им обработка. Добавяйте ги постепенно според необходимото време за сваряване.
Ето един малък помощник-ориентир:
тиквички - 5 минути;
пресни картофи - 7 минути;
броколи и цветно зеле - 7 минути;
прясно зеле - 10 минути;
зелен фасул и млад грах - 15 минути.
Ако не разполагате с пресни бобови, може да използвате сушени, като предварително ги сварите до готовност поотделно и ги добавите в края на приготвянето на супата.
Накрая се добавят пресните картофи и тиквичките (може едновременно), а след тях шепа фина паста.
Оставете супата на котлона толкова дълго, колкото е необходимо до сваряването на пастата.
5-6 минути преди да свалите ястието от огъня, добавете още бекон, ако желаете. Разбъркайте всичко.
Когато приключите с варенето, може да пюрирате част от супата с помощта на блендер и след това да съберете отново с останалата част.
Вариант е да добавите и лъжица сос песто и да украсите с нарязани пресни магданоз, босилек, целина или друга любима зелена подправка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- 50 приказни зимни фотографии на малки къщи, изолирани от света насред бялата пустош
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Алкална диета
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Супа минестроне с бекон