Пълнени пилешки гърди в бекон

Необходими продукти:
- 4 средно големи пилешки гърди без кожа
- 8 резена бекон
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша гъби, нарязани на ситно
- 1/2 чаена чаша кашкавал, настърган
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- В голям тиган разтопете маслото на средно силен огън и задушете гъбите с лука, докато омекнат.
- Отстранете плънката от огъня и я оставете да се охлади.
- През това време подгответе пилешките гърди, като ги разрежете надлъжно наполовина, без да отрязвате месото до края.
- Добавете настъргания кашкавал и магданоза към гъбите и лука. Подправете със сол и черен пипер.
- Разпределете плънката върху пържолите и ги навийте на руло.
- Всяко руло увийте с по 2 резена бекон и запечатайте с клечки за зъби.
- Печете в предварително загрята до 350 градуса за около 45-60 минути, в зависимост от дебелината на пилешките рула.
- Поръсете ги с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Картофени хармоники
Коментари към Пълнени пилешки гърди в бекон