Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено пилешко с броколи и гъби в сос

Задушено пилешко с броколи и гъби в сос

Задушено пилешко с броколи и гъби в сос - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама пилешки гърди
  • 450 грама броколи
  • 230 грама нарязани гъби
  • 3 супени лъжици мазнина за пържене
  • сол и черен пипер


За соса:

  • 3 нарязани скилидки чесън
  • 1 супена лъжица накълцан джинджифил
  • 2 супени лъжици сусамово олио
  • 1/3 чаена чаша соев сос
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1/4 чаена чаша брашно


Начин на приготвяне:

Сложете една супена лъжица от мазнината в голям тиган, който поставете върху средно загрят котлон. Щом олиото се сгорещи, изсипете в съда нарязаните на парченца пилешки гърди, овкусете с черен пипер, подсолете и пържете до покафеняване. След това извадете месото от съда и оставете за момента.

В същия тиган сложете отново лъжица мазнина и гъбите. Когато започнат да омекват, добавете броколите, увеличете температурата на котлона. След като броколите омекнат, веднага ги извадете от съда заедно с гъбите.

Време е да сложите третата лъжица олио в тигана, добавете джинджифила и чесъна. Трябва да започнат да отделят аромата си. Тогава към тях прибавете сусамовото олио, соевия сос, кафявата захар, пилешкия бульон, брашното и започнете да бъркате внимателно.

Няколко минути по-късно върнете пилешкото, броколите и гъбите в тигана при соса и разбъркайте всичко.

Ястието се поднася с оризова гарнитура и питка хляб.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bientasty.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиИсторияХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Алт. медицинаНовиниДиетиБотаника