Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Необходими продукти:
- 450 грама пилешки гърди
- 450 грама броколи
- 230 грама нарязани гъби
- 3 супени лъжици мазнина за пържене
- сол и черен пипер
За соса:
- 3 нарязани скилидки чесън
- 1 супена лъжица накълцан джинджифил
- 2 супени лъжици сусамово олио
- 1/3 чаена чаша соев сос
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Сложете една супена лъжица от мазнината в голям тиган, който поставете върху средно загрят котлон. Щом олиото се сгорещи, изсипете в съда нарязаните на парченца пилешки гърди, овкусете с черен пипер, подсолете и пържете до покафеняване. След това извадете месото от съда и оставете за момента.
В същия тиган сложете отново лъжица мазнина и гъбите. Когато започнат да омекват, добавете броколите, увеличете температурата на котлона. След като броколите омекнат, веднага ги извадете от съда заедно с гъбите.
Време е да сложите третата лъжица олио в тигана, добавете джинджифила и чесъна. Трябва да започнат да отделят аромата си. Тогава към тях прибавете сусамовото олио, соевия сос, кафявата захар, пилешкия бульон, брашното и започнете да бъркате внимателно.
Няколко минути по-късно върнете пилешкото, броколите и гъбите в тигана при соса и разбъркайте всичко.
Ястието се поднася с оризова гарнитура и питка хляб.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bientasty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЪЖКО ЗДРАВЕ КОМПЛЕКС капсули * 60 VIRIDIAN
КАЛИВИТА МУЛТИВИТАМИНИ ВИТАЛ ЗА КРЪВНА ГРУПА В таблетки * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
ЖАН Д'АРСЕЛ ПРЕСТИЖ ЛЕК КРЕМ 50 мл
ЛОГОНА БИО ХИДРАТИРАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА С ОРГАНИЧНО АЛОЕ ВЕРА 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Задушено пилешко с броколи и гъби в сос