Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци

Необходими продукти:
- 300 грама телешки език, почистен
- 1 глава лук
- 1 чаена чаша доматен сок
- 1 чаена чаша червено вино
- сол, черен пипер, червен пипер
- 100 грама замразен грах
- 400 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 60 грама краве масло
- 1/2 чаена чаша брашно
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Сварете езика в тенджера под налягане и след готовност охладете и нарежете на парченца. Оваляйте ги в брашно и запържете в сгорещено масло. Добавете лука, картофите, доматения сок и виното.
Разбъркайте и овкусете ястието със сол, черен и червен пипер на вкус. Добавете дафиновите листа, магданоза и граха. Налейте 1 чаена чаша вода, намалете мощността на котлона и задушете ястието за час.
Гответе на слаб огън още 30 минути, охладете и разсипете в чинии. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печен телешки език с мащерка и чесън
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешко месо и грах
- Спаначена яхния с кюфтета и бешамел
- Пилешка яхния с фенел и моцарела
- Пикантна яхния с пилешко месо
- Кюфтета по чирпански
- Азу по татарски
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с картофи и калмари
Коментари към Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци