Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 1 малка глава жълт лук, нарязан на ситно
- 2 средни картофа, нарязани на кубчета
- 2 моркова, нарязани
- 2 стръка целина, на тънки резенчета
- 4 скилидки намачкан чесън
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- 4 чаени чаши телешки бульон
- 1 чаена лъжица микс италиански подправки
- 1/2 чаена чаша замразена царевица
- 1/2 чаена лъжица горчица
- кисели краставички за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете зехтин или олио в тенджера и изпържете каймата, подправена със сол и пипер, докато покафенее, като я раздробите по време на приготвянето. Извадете я в чиния, а в същата мазнина запържете лука, картофите, морковите, целината и чесъна (отново подправете). Гответе за 5 минути и добавете доматените продукти.
Върнете късчетата кайма в тенджерата, полейте с бульона и разбъркайте.
Подправете с италианския микс подправки и варете за 10 минути, до готовност на картофите.
Накрая сложете царевицата и изчакайте да се стопли. Подправете на финала според вашия вкус.
При сервиране, гарнирайте с няколко резена кисела краставица и хрупкав домашен хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
Коментари към Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица