Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица

Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица

Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама телешка кайма
  • 1 малка глава жълт лук, нарязан на ситно
  • 2 средни картофа, нарязани на кубчета
  • 2 моркова, нарязани
  • 2 стръка целина, на тънки резенчета
  • 4 скилидки намачкан чесън
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 1 консерва от 400 грама нарязани домати
  • 4 чаени чаши телешки бульон
  • 1 чаена лъжица микс италиански подправки
  • 1/2 чаена чаша замразена царевица
  • 1/2 чаена лъжица горчица
  • кисели краставички за сервиране

Начин на приготвяне:

Сложете зехтин или олио в тенджера и изпържете каймата, подправена със сол и пипер, докато покафенее, като я раздробите по време на приготвянето. Извадете я в чиния, а в същата мазнина запържете лука, картофите, морковите, целината и чесъна (отново подправете). Гответе за 5 минути и добавете доматените продукти.

Върнете късчетата кайма в тенджерата, полейте с бульона и разбъркайте.

Подправете с италианския микс подправки и варете за 10 минути, до готовност на картофите.

Накрая сложете царевицата и изчакайте да се стопли. Подправете на финала според вашия вкус.

При сервиране, гарнирайте с няколко резена кисела краставица и хрупкав домашен хляб.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти