Индийска яхния Дал с нахут, карфиол и спанак
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица синапено семе
- 1 глава червен лук, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица корен джинджифил, настърган
- 1 супена лъжица къри на прах
- 1 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица смлян кориандър
- 1/3 чаена лъжица червен пипер
- 4 и 1/2 чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша сушена червена леща
- 1 консерва нахут, отцеден и изплакнат
- 2 чаени чаши карфиол
- 2 чаени чаши бейби спанак
- 1/4 чаена чаша пресен кориандър
- ориз на пара или индийски хляб Наан
Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера на среден огън и добавете зехтина.
Изчакайте да загрее мазнината и добавете синапените семена. Гответе за 1 минута, разбърквайки непрекъснато.
Добавете лука, чесъна, джинджифила и сотирайте за 5 минути. Добавете куркумата, кърито на прах, кориандъра и червения пипер.Сотирайте за 1 минута, след което изсипете зеленчуковия бульон, лещата и нахута и разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки. Оставете да кипне, покрийте с капак и намалете топлината. Гответе за около 20 минути и добавете карфиола. Покрийте отново и гответе за още 8 минути или до омекване на карфиола, след което изсипете спанака и разбъркайте. Гответе до омекване.
Сервирайте, като поръсите с пресен кориандър и индийски хляб Наан или ориз на пара.
Приятен апетит!
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Индийска яхния Дал с нахут, карфиол и спанак