Телешки език с лук и сметанов сос
Необходими продукти:
1 телешки език
2 моркова
2 глави лук
1 - 2 скилидки чесън (по желание)
сол, пипер, дафинов лист - на вкус
1 чаена чаша сметана с масленост 10%
1 супена лъжица брашно
олио или масло
Начин на приготвяне:
Сварете езика до готовност като във водата добавите дафиновия лист. След това нарежете на тънки парчета. Моркова, лука и чесъна накълцайте на ситно и изпържете в мазнината, сложете сол и пипер.
Направете соса, добавяйки към сметаната брашното, сол и разбиете добре с тел за разбиване на яйца.
Подмажете форма за печене с масло, подредете на дъното езика, след това слой зеленчуци и залейте всичко със сметановия сос. Изпечете в загрята до 180 - 200 градуса фурна в продължение на 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Телешки език с лук и сметанов сос