Телешки език с лук и сметанов сос

Необходими продукти:
1 телешки език
2 моркова
2 глави лук
1 - 2 скилидки чесън (по желание)
сол, пипер, дафинов лист - на вкус
1 чаена чаша сметана с масленост 10%
1 супена лъжица брашно
олио или масло
Начин на приготвяне:
Сварете езика до готовност като във водата добавите дафиновия лист. След това нарежете на тънки парчета. Моркова, лука и чесъна накълцайте на ситно и изпържете в мазнината, сложете сол и пипер.
Направете соса, добавяйки към сметаната брашното, сол и разбиете добре с тел за разбиване на яйца.
Подмажете форма за печене с масло, подредете на дъното езика, след това слой зеленчуци и залейте всичко със сметановия сос. Изпечете в загрята до 180 - 200 градуса фурна в продължение на 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Чеснова майонеза със зехтин
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Хлебен пудинг
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Сос от извара и сметана със зелен лук
Коментари към Телешки език с лук и сметанов сос