Лучен сос (за чипс и зеленчуци)
Необходими продукти:
1 супена лъжица растителна мазнина
300 грама нарязан на тънки кръгчета лук
2 чаени лъжици накълцан градински чай
3/4 чаена чаша майонеза
3/4 чаена чаша заквасена сметана
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смлян черен пипер
чипс или нарязани пресни зеленчуци, с които да поднесете соса
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината на среден огън, в нея изпържете нарязания лук заедно с накълцания градински чай. Затворете съда с капак и нека продуктите се приготвят в продължение на около 20 минути, докато лукът придобие златистокафяв цвят. Разбърквайте периодично. Смесете майонезата и сметаната, прибавете ги към лука. Сложете солта и смляния червен пипер.
Приберете соса в хладилника. След час може да поднесете с любимите си зеленчуци или с чипс.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Лучен сос (за чипс и зеленчуци)