Пълнен хляб със спанак, лук и сметанов сос

Необходими продукти:
- 1 питка, 450 грама
- 250 грама замразен спанак
- 1 глава червен лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша майонеза
- 250 милилитра заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Отрежете капаче от питката с дебелина около 4 сантиметра.
- Издълбайте средата на хляба, като оставите ръб с дебелина от 1,5 сантиметра.
- Отцедете водата от размразения спанак и го смесете с лука, майонезата и заквасената сметана.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Напълнете питката със спаначената смес, сложете изрязания капак и я прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
- Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.
- Отстранете фолиото, накъсайте грубо средата на питката и я разпределете около нея.
- Печете още 10 минути, докато парчетата от средата леко се препекат.
- Поднесете пълнения хляб топъл с пресни зеленчуци по избор.
Забележка!
Изберете по-висока питка, за да я напълните по-лесно.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Супа от леща със спанак
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Хлебен пудинг
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Пълнен хляб със спанак, лук и сметанов сос