Пълнен хляб със спанак, лук и сметанов сос
Необходими продукти:
- 1 питка, 450 грама
- 250 грама замразен спанак
- 1 глава червен лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша майонеза
- 250 милилитра заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Отрежете капаче от питката с дебелина около 4 сантиметра.
- Издълбайте средата на хляба, като оставите ръб с дебелина от 1,5 сантиметра.
- Отцедете водата от размразения спанак и го смесете с лука, майонезата и заквасената сметана.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Напълнете питката със спаначената смес, сложете изрязания капак и я прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
- Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.
- Отстранете фолиото, накъсайте грубо средата на питката и я разпределете около нея.
- Печете още 10 минути, докато парчетата от средата леко се препекат.
- Поднесете пълнения хляб топъл с пресни зеленчуци по избор.
Забележка!
Изберете по-висока питка, за да я напълните по-лесно.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Пълнен хляб със спанак, лук и сметанов сос