Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед

Необходими продукти:
3 големи райски ябълки
1 супена лъжица мед
3 супени лъжици смлени печени орехови ядки
1 супена лъжица течна сметана
100 грама холандско сирене
1 суров яйчен белтък
Начин на приготвяне:
Измийте райските ябълки и ги поставете върху кухненския плот с долната част на горе.
С помощта на малка ножица изрежете кръгчета от корите с диаметър 2-2,5 сантиметра.
След това с чаена лъжица издълбайте вътрешността, като оставите по около 5 милиметра от месестата част по стените.
Получават се ето такива чашки.
Половината от меката част на плодовете нарежете ситно, останалото количество може да изядете.
Смелете изпечените орехи.
Сиренето нарежете на малки кубчета.
В подходящ съд смесете ядките с нарязаните райски ябълки, добавете парченцата сирене и меда. Разбъркайте.
Прибавете белтъка при сметаната, разбъркайте и изсипете при останалите продукти.
С тази комбинация напълнете плодовите чашки.
Поставете ги в тава и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Може да поднесете десерта с белтъчен крем.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Зелени орехи
- Морски костур с горчица в орехова панировка
Коментари към Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед