Сладки с орехова плънка и пудра захар

Необходими продукти:
1,5 - 2 чаени чаши брашно
0,5 чаена чаша захар
100 грама масло
1 яйце
4 супени лъжици заквасена сметана
0,5 чаена лъжица сода
0,5 чаена лъжица сол
1 пакетче ванилова захар
2 чаени чаши орехови ядки
2 супени лъжици пудра захар
3 - 4 супени лъжици сироп по ваш избор (или мед)
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите, смесете ги с пудрата захар и сиропа, разбъркайте и плънката за сладките е готова. Заемете със самите тях. Загрейте фурната до 200 градуса, застелете дъното на подходяща форма за печене с пергамент и подмажете с масло. Прибавете содата към брашното и пресейте. В отделен съд смесете сметаната, захарта, солта, ванилията, яйцето и разбъркайте до разтваряне на захарта.
Разбъркайте размекнатото масло в продължение на 5 - 8 минути до побеляване, като постепенно добавяте сметановата смес. След това прибавете брашното и бързо замесете меко тесто, което разделете на две части. Разточете ги на пластове с дебелина не повече от 0,5 сантиметра, заравнете повърхността и нарежете пласта на малки правоъгълници. В средата на всеки от тях по дължината сложете от плънката. Навийте, оформяйки папируси и подредете в подготвената тава.
Изпечете сладките в загрятата фурна в продължение на 15 - 20 минути, но не повече. Докато са още горещи, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Тутманик
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Сладки с орехова плънка и пудра захар