Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Лучен дип със заквасена сметана, крема сирене и мащерка

Лучен дип със заквасена сметана, крема сирене и мащерка

Лучен дип със заквасена сметана, крема сирене и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1,5 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 4 супени лъжици заквасена сметана (масленост 15%)
  • 4 супени лъжици крема сирене
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжица суха мащерка

 

Начин на приготвяне:

Обелените глави кромид накълцайте ситно, изпържете заедно с мащерката за 20-25 минути, докато цветът стане карамелен (през това време разбърквайте периодично).

Налейте балсамовия оцет и соевия сос, оставете сместа върху котлона още 10-12 минути, докато течността се изпари напълно. Свалете съда от огъня и оставете лука да се охлади.

Междувременно с миксер или блендер разбийте сметаната с крема сиренето и малко черен пипер. Сложете лука и разбийте още веднъж.

Готовия дип поднесете с препечен хляб или нарязани пресни зеленчуци.

Добър апетит!

Източник: vk101.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиБотаникаЛеченияДиети