Лучен дип със заквасена сметана, крема сирене и мащерка

Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 3 супени лъжици зехтин
- 1,5 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 4 супени лъжици заквасена сметана (масленост 15%)
- 4 супени лъжици крема сирене
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелените глави кромид накълцайте ситно, изпържете заедно с мащерката за 20-25 минути, докато цветът стане карамелен (през това време разбърквайте периодично).
Налейте балсамовия оцет и соевия сос, оставете сместа върху котлона още 10-12 минути, докато течността се изпари напълно. Свалете съда от огъня и оставете лука да се охлади.
Междувременно с миксер или блендер разбийте сметаната с крема сиренето и малко черен пипер. Сложете лука и разбийте още веднъж.
Готовия дип поднесете с препечен хляб или нарязани пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: vk101.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Хлебен пудинг
- Сос от извара и сметана със зелен лук
- Портокалов сос с шампанско и мед
- Пилешки терин със зеленчуци
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Майонеза с босилек и чесън
Коментари към Лучен дип със заквасена сметана, крема сирене и мащерка