Кюфтенца в сметанов сос с кашкавал
Необходими продукти:
500 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
3 скилидки чесън
200 милилитра готварска сметана
150 грама кашкавал
1 супена лъжица грис
сол и черен пипер на вкус
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с яйцето и настъргания лук, омесете. След това прибавете гриса, сол, черен пипер на вкус и отново омесете.
Вземете подходящ съд, в който ще печете ястието, налейте в него малко сметана. Оформете кюфтенца от каймата с влажни ръце и ги подредете във формата.
Запечете ги във фурната при 180 градуса в продължение на 10 - 15 минути.
През това време направете соса. Настържете кашкавала с помощта на ситно ренде, намачкайте чесъна. Смесете ги и налейте останалата сметана. Разбъркайте всичко добре.
Залейте кюфтенцата с получения сос и върнете във фурната за още 20 - 30 минути. Ако каймата е пилешка, 15 - 20 минути са напълно достатъчни.
Извадете в чиния, украсете с магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Сос Бъфало
- Полезна ли е заквасената сметана
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Кюфтенца в сметанов сос с кашкавал