Кюфтенца Чимичури
Необходими продукти:
- 500 грама свинска кайма
- 500 грама телешка кайма
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 чаена чаша галета
- 2 стръка наситнен зелен лук
- сол, черен пипер
- едно яйце
- мазнина за пържене
- 50 грама натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша нарязан ситно магданоз
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша червен балсамов оцет
- 3-4 стръка нарязан пресен риган
- 1/2 супена лъжичка чили
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа сложете двата вида кайма и разбъркайте. Подправете с чесъна, галетата, лука, солта, черния пипер и яйцето. Омесете и охладете мляното месо за един час.
Сгорещете мазнина в тиган, оформете кюфтенца, изпържете и ги отцедете. В друг съд смесете всички съставки за Чимичурито и ги разбъркайте до хомогенност.
Поднесете топлите кюфтета, гарнирани с получения сос и поръсете с натрошеното сирене. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сос Бъфало
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Кюфтенца Чимичури