Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтенца със сметанов сос и плодово желе

Кюфтенца със сметанов сос и плодово желе

Кюфтенца със сметанов сос и плодово желе - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1 средна глава лук, настъргана
  • 1 голям сварен картоф
  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 1 супена лъжица вода
  • 500 грама кайма смес (или по 250 грама свинска и телешка)
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 1 яйце
  • масло за пържене (1 супена лъжица)

за соса:

  • 1/2 чаена чаша сметана
  • 1/3 чаена чаша телешки бульон
  • 1 чаена лъжица соев сос
  • плодово желе

Начин на приготвяне:

Разтопете 2 супени лъжици масло на тиган и изпържете лука докато стане златист.

Сложете го в купа, към него добавете картофа и намачкайте. В купичката с водата прибавете брашното и разбъркайте каша, сипете я при картофите. Сложете каймата и мащерката, подправете със сол, накрая чукнете 1 яйце и омесете. Оформете кюфтенца с размер колкото топка за пинг-понг.

Изпържете ги в 1 лъжица масло, докато покафенеят от всички страни. Прехвърлете ги с тигана за 15 минути да се опекат във фурната на 190 градуса.

През това време пригответе соса.

Сложете сметаната в касерола и сложете на котлона на средна температура. Прибавете бульона и соевия сос. Разбърквайте непрекъснато, докато започне да се сгъстява соса и да ври.

Сервирайте кюфтенцата полети със сос, заедно с лъжица плодово желе, по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно