Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос

Необходими продукти:
за тестото
- 2 яйца
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- по една щипка сол и захар
- половин връзка пресен магданоз
за плънката
- 30 грама масло
- 1 глава лук
- 200 грама печурки
- 80 грама топено сирене за мазане
- 300 грама пилешко филе
- 200 грама настърган кашкавал
- 150 милилитра неподсладена сметана
- няколко стръка пресен копър
- 1 супена лъжица брашно
- сол, черен пипер, сок от лимон
Начин на приготвяне:
Направете тестото за палачинките. За целта разбийте яйцата, прибавете прясното мляко, брашното, солта, захарта и магданоза. Разбъркайте до хомогенност и с помощта на черпак загребете от сместа. В сгорещен тиган изпечете палачинките и ги охладете.
В същия тиган сгорещете половината от маслото и запържете нарязан ситно лук. Прибавете нарязаното пилешко месо и топеното сирене. Подправете със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и нарязан пресен копър. Охладете сместа, разпределете от нея върху палачинките, поръсете с кашкавал и ги завийте.
Подредете ги в намаслена тава. В тенджера загрейте останалата мазнина, запържете нарязаните печурки. Смесете сметаната с брашното, налейте към гъбите и разбъркайте докато сосът се сгъсти.
Разпределете го върху палачинките в тавичката и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Охладете, разпределете порции и поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Снимка: www.bibbyskitchenat36.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Шоколадови палачинки
- Пилешки гърди с фурми
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
Коментари към Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос