Пилешки гърди в маслен сос с къри и горчица

Необходими продукти:
- 700 грама обезкостени пилешки гърди
- 100 грама разтопено масло
- 5 грама къри на прах
- 2 чаена лъжички горчица
- сок от половин лимон
- сол, черен пипер, кимион
- половин връзка пресен магданоз
- 1 чаена лъжичка натурално нишесте
Начин на приготвяне:
Разрежете филето на порции, подправете всяка със сол, черен пипер и кимион на вкус. Разтопете маслото в тиган, сгорещете го и сотирайте месото. Задушете го на слаб огън за 20 минути, отцедете и го оставете настрана.
В същата мазнина сложете кърито, горчицата, лимоновия сок и нишестето. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Ако се сгъсти повече разредете с малко вода. Върнете пилешкото в соса, разбъркайте и задушете за още 5 минути. Разсипете порции, гарнирайте всяка с нарязан пресен магданоз и поднесете с гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки гърди в маслен сос с къри и горчица