Пилешки хапки в ароматен сос с джинджифил и чесън
Необходими продукти:
600 - 700 грама пилешки гърди без кожа (може бутчета)
150 грама + 1 супена лъжица царевично нишесте
1 чаена чаша пилешки бульон
1 яйце
50 милилитра соев сос
25 милилитра хересно вино
малко парче джинджифил
2 - 3 скилидки чесън
лют пипер на вкус или люта чушка
4 супени лъжици захар
няколко пера зелен лук
царевично олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете скилидките чесън на плочки, джинджифила на малки кубчета.
Перата лук - на ивици с дължина около 3 сантиметра.
Нарежете филето на парчета с големина колкото хапка.
Налейте малко студена вода в купа и добавете няколко кубчета лед.
В дълбока чиния изсипете 150 грама нишесте, чукнете яйцето.
Започнете да разбърквате, наливайки по една супена лъжица от ледената вода. Количеството вода преценете според консистенцията (трябва да е гъста), но ориентировъчно, около 3 лъжици са достатъчни, за да се разтвори нишестето.
Изсипете месото в сместа, разбъркайте, за да може всяка хапка да се покрие хубаво.
Нагорещете добре царевичното олио в подходящ съд, количеството му да бъде достатъчно, за да може парченцата пилешко да се покрият изцяло с мазнината.
Пържете ги около 4 минути на малки порции, за да може да плуват свободно в олиото.
Готовите изваждайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Количеството от нея, което остане в тигана, отлейте, като оставите около 1 супена лъжица. В него изпържете нарязаните чесън и джинджифил.
Ако обичате пикантното, добавете и люта чушка (в случая цяла сушена, за да се ароматизира олиото).
Пържете около 40 секунди, след което налейте бульона.
Когато заври, добавете виното, соевия сос, черен пипер и 4 лъжици захар.
Разбъркайте интензивно и нека сместа остане на котлона, докато се изпари около 1/3 от нея.
Разтворете 1 супена лъжица нишесте в 2 - 3 супени лъжици студена вода. Не трябва да остават бучки.
Прибавете го към соса, разбъркайте хубаво и не спирайте, докато сместа се сгъсти.
Изсипете пилешките парченца в ароматната течност, разбъркайте, разпределете ястието в чинии, поръсете с нарязан зелен лук и поднесете топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПАРАЗИТАКС капсули * 60 БИОТИКА
СУОНСЪН ДОБАВКА ЗА НОРМАЛНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА КРЪВТА капсули * 60 SWC109
ПРОМОРОВАТЕН капсули * 30
ДАЙДЖЕСТА КЛИЙНС КОМПЛЕКС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 120 G & G
ОСТРОВИТ ИМУН ЕЙД капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки хапки в ароматен сос с джинджифил и чесън