Пилешки гърди в пикантен кисел сос с ябълков сок и джинджифил
Необходими продукти:
900 грама пилешки гърди (филе)
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1 скилидка чесън
3/4 ч.л. чили (лют пипер)
1/4 чаша ябълков сок
1/3 чаша кафява пудра захар
2 с.л. кетчуп
1 с.л. ябълков оцет
1/2 чаша вода
1/3 чаша соев сос
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на хапки. Сгорещете зехтин в голям дълбок тиган и запържете месото до получаване на златиста коричка. Извадете ги в купа. В същия съд, в който сте пържили месото, смесете ябълковия сок с водата, ябълковия оцет, захарта, соевия сос, кетчупа и подправките. Затоплете течността на среден огън, без да завира, разбърквайки, докато захарта не се разтопи напълно. След това поставете запържените пилешки хапки в тигана със соса. Когато той заври, намалете огъня и оставете на котлона за още 20 минути.
Пилешките гърди се сервират с гарнитура от сварен бял ориз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Диета с ябълки за 7 дни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Пилешки гърди в пикантен кисел сос с ябълков сок и джинджифил