Лют доматен сос с чесън и зелен лук

Необходими продукти:
връзка зелен лук
връзка магданоз
4 узрели домата
3 - 4 големи скилидки чесън
3 супени лъжици червен винен оцет
1/2 супена лъжица лют червен чили сос
1/2 супена лъжица зехтин
1/2 супена лъжица смляна люта червена чушка (чили)
1/2 чаена лъжица едра сол (фино смляна)
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете лука, магданоза, доматите. Два домата нарежете на ситно, а другите два сложете в блендера заедно със скилидките чесън и смелете. Нарежете лука и магданоза на ситно. Смесете всички продукти и подправки в купа. Ако се получи прекалено гъста консистенция, налейте малко вода. Затворете в буркан и приберете в хладилника за час. Може да поднесете като допълнение към всякакъв вид месо или просто да намажете филия със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
Нов ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
Нов ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Италиански чеснов хляб
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Млечна каша от пшенични трици с чесън, лук и кашкавал
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
Коментари към Лют доматен сос с чесън и зелен лук