Салата от маслини и лук
Необходими продукти:
400 - 500 грама маслини (черни или зелени)
1 голяма глава лук
4 - 5 супени лъжици зехтин
2 - 3 супени лъжици оцет
сол на вкус
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно или както предпочитате, по желание почистете маслините от костилките и смесете двете съставки в дълбока купа.
Залейте с марината, приготвена от зехтина и оцета, сложете сол на вкус.
Приберете разядката за минимум 2 часа в хладилника.
Когато извадите, украсете с магданоз и поднесете.
Вече може да се насладите на този вкусен маслинов каприз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Костилките от маслини прочистват червата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Маслина (европейска)
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Салата от маслини и лук