Лют сос-подправка аджика

Необходими продукти:
500 грама люти чушки
300-400 грама чесън
50-70 грама копър (без стъблата)
50-70 грама листа магданоз
50-70 грама листа босилек (лилав)
50-70 грама листа кориандър
2-3 супени лъжици едра нейодирана сол
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, подсушете ги. Без да ги разрязвате на две, отстранете опашките, но не махайте семената.
Обелете чесъна.
Измийте и подсушете копъра, магданоза, босилека и кориандъра. Отстранете грубите части, ако има такива и смесете зелените подправки със солта. Прибавете скилидките чесън, лютите чушки и смелете всичко заедно с помощта на машинка за мелене на кайма (3-4 пъти) или използвайте блендер. Консистенцията трябва да стане еднородна.
Сложете сместа в съд (но не алуминиев), който се не затваря плътно, и оставете да престои 3-4 дни на стайна температура. През това време пюрето ще ферментира и част от течността ще се изпари. Когато процесът приключи, разпределете соса в бурканчета и ги затворете, но не стерилизирайте. Приберете в хладилника.
По желание може да добавите още любими подходящи подправки или лешници.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Киселица, Дива ябълка
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Лют сос-подправка аджика