Лют сос-подправка аджика

Необходими продукти:
500 грама люти чушки
300-400 грама чесън
50-70 грама копър (без стъблата)
50-70 грама листа магданоз
50-70 грама листа босилек (лилав)
50-70 грама листа кориандър
2-3 супени лъжици едра нейодирана сол
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, подсушете ги. Без да ги разрязвате на две, отстранете опашките, но не махайте семената.
Обелете чесъна.
Измийте и подсушете копъра, магданоза, босилека и кориандъра. Отстранете грубите части, ако има такива и смесете зелените подправки със солта. Прибавете скилидките чесън, лютите чушки и смелете всичко заедно с помощта на машинка за мелене на кайма (3-4 пъти) или използвайте блендер. Консистенцията трябва да стане еднородна.
Сложете сместа в съд (но не алуминиев), който се не затваря плътно, и оставете да престои 3-4 дни на стайна температура. През това време пюрето ще ферментира и част от течността ще се изпари. Когато процесът приключи, разпределете соса в бурканчета и ги затворете, но не стерилизирайте. Приберете в хладилника.
По желание може да добавите още любими подходящи подправки или лешници.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
ЧЕСНОВ КРЕМ 225 г ЗЕМЕЛА
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
НовПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Киселица, Дива ябълка
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
Коментари към Лют сос-подправка аджика