Пикантна леща с домати
Необходими продукти:
180 грама зелена леща
2 домата
3 супени лъжици зехтин
400 милилитра вода
5 грама смлян черен пипер
5 грама сух джинджифил
2 зрънца карамфил
5 грама сух копър
2 пресни чили чушки
5 грама смлян сладък червен пипер
5 грама куркума
5 грама кимион
5 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Почистете лещата, изплакнете я със студена вода и сварете до готовност, без да допускате да се развали формата на зърната.
Направете соса.
Сгорещете малко зехтин в подходящ съд, изсипете нарязаните чесън и чили чушки, запържете ги леко. След това прибавете подправките, разбъркайте и оставете на огъня, докато се появи аромат от всички съставки.
Ред е на нарязаните и обелени домати. Добавете и тях в съда и нека се задушават в продължение на 5 минути. Подсолете, ако желаете.
Накрая сложете лещата, разбъркайте и задушете за още 5 минути.
Поднесете ястието с топъл хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСНОВ КРЕМ 225 г ЗЕМЕЛА
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да сварим правилно лещата
- Калоферче
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домат
Коментари към Пикантна леща с домати