Лютивка

Необходими продукти:
2,5 кг домати
1,5 кг червени чушки
250 грама хрян
200 грама чесън
2 люти чушки
2 с. л. сол (без връх)
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Доматите трябва да са добре узрели и месести. Залейте ги с вряща вода, оставете да изстинат и ги обелете. Почистете червените чушки от опашките и семената. На лютите чушки отстранете само опашките. Ако не обичате прекалено лютото, махнете сърцевината на скилидките чесън.
Смелете всички продукти, добавете солта и захарта. Ако искате сосът да бъде годен за консумация по-дълго време, не слагайте захарта, защото води до ферментация. Нея може да прибавите по-късно във всяко бурканче по отделно, преди консумация, тъй като от тези продукти ще получите голямо количество лютивка. А може да ви хареса повече без захар. Готовият сос се съхранява в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
Коментари към Лютивка