Лютивка
Необходими продукти:
2,5 кг домати
1,5 кг червени чушки
250 грама хрян
200 грама чесън
2 люти чушки
2 с. л. сол (без връх)
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Доматите трябва да са добре узрели и месести. Залейте ги с вряща вода, оставете да изстинат и ги обелете. Почистете червените чушки от опашките и семената. На лютите чушки отстранете само опашките. Ако не обичате прекалено лютото, махнете сърцевината на скилидките чесън.
Смелете всички продукти, добавете солта и захарта. Ако искате сосът да бъде годен за консумация по-дълго време, не слагайте захарта, защото води до ферментация. Нея може да прибавите по-късно във всяко бурканче по отделно, преди консумация, тъй като от тези продукти ще получите голямо количество лютивка. А може да ви хареса повече без захар. Готовият сос се съхранява в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домат
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Пилешко филе Капрезе
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
Коментари към Лютивка