Пикантен булгур със зеленчуци

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши булгур
3 чаени чаши вода
1 патладжан
1 сладка червена чушка
2 домата
1 глава лук
2 моркова
1 люта чушка
1 глава чесън
100 милилитра олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тенджера с дебело дъно. Сложете нарязаните лук (на полукръгчета) и морковите (на сламки), изпържете ги до зачервяване. Когато това стане, прибавете нарязаните на малки парчета домати, патладжани и сладка чушка. Нека зеленчуците се задушават в продължение на 10 минути. След това изсипете при тях булгура, сложете подправките, налейте водата (тя трябва да покрива булгура с 1,5-2 сантиметра). Накрая прибавете лютата чушка и главата чесън (цели), затворете съда с капак и оставете ястието на котлона за 10 минути.
Когато свалите от огъня, изчакайте 5 минути, разбъркайте и извадете чесъна и лютата чушка преди поднасяне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
Коментари към Пикантен булгур със зеленчуци