Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка

Необходими продукти:
2 патладжана
чесън
бял винен оцет
зехтин
риган
люта чушка
сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета с дебелина около сантиметър и ги подредете на слоеве в дълбока купа, като всеки ред поръсвате със сол. Притиснете ги с тежък предмет (може да използвате тенджера с вода, например), за да си пуснат сока. Оставете ги да престоят така 24 часа, след което извадете върху хартия, която ще поеме излишната течност.
Прехвърлете в купа или тенджера и залейте с бял винен оцет. Нека се мариноват в продължение на едно денонощие, след което отцедете от течността и подредете на слоеве в буркан. Между редовете слагайте счукан чесън, риган и парченца люта чушка на вкус. Накрая залейте със зехтин, допълвайки съда догоре, и го приберете в хладилната камера.
След 20 дни маринованите патладжани са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛЕПАРАЦИД капсули * 30 ДОЛЕРАН ФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Отглеждане на риган
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка