Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка

Необходими продукти:
2 патладжана
чесън
бял винен оцет
зехтин
риган
люта чушка
сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета с дебелина около сантиметър и ги подредете на слоеве в дълбока купа, като всеки ред поръсвате със сол. Притиснете ги с тежък предмет (може да използвате тенджера с вода, например), за да си пуснат сока. Оставете ги да престоят така 24 часа, след което извадете върху хартия, която ще поеме излишната течност.
Прехвърлете в купа или тенджера и залейте с бял винен оцет. Нека се мариноват в продължение на едно денонощие, след което отцедете от течността и подредете на слоеве в буркан. Между редовете слагайте счукан чесън, риган и парченца люта чушка на вкус. Накрая залейте със зехтин, допълвайки съда догоре, и го приберете в хладилната камера.
След 20 дни маринованите патладжани са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРОМОБИОКЕЪР ЕРАДИЦИДИН ФОРТЕ таблетки * 90
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка