Мариновани пикантни моркови

Необходими продукти:
8 големи моркова
10 люти зелени чушки
10 люти червени чушки
1 чаена чаша вода
100 грама сол
500 грама захар
1 литър оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте морковите, обелете ги и нарежете кръгчета или на продълговати парчета.
Отстранете опашките на чушките, нарежете на кръгчета.
Смесете подготвените зеленчуци в подходящ съд, след което разпределете в буркани.
Заемете се с направата на маринатата.
Изсипете в съд солта, добавете захарта и налейте водата. Получената смес поставете на котлона да заври. Когато това стане, оставете на слаб огън, докато захарта се разтопи напълно.
Свалете съда от котлона, охладете течността и тогава налейте оцета.
Маринатата е готова, разпределете я в бурканите, заливайки зеленчуците.
Затворете бурканите плътно с капаци и приберете в хладилника (на най-ниското ниво).
След 1-2 дни морковите са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Бързо маринован червен лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Панирани зелени домати
Коментари към Мариновани пикантни моркови