Мариновани пикантни моркови

Необходими продукти:
8 големи моркова
10 люти зелени чушки
10 люти червени чушки
1 чаена чаша вода
100 грама сол
500 грама захар
1 литър оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте морковите, обелете ги и нарежете кръгчета или на продълговати парчета.
Отстранете опашките на чушките, нарежете на кръгчета.
Смесете подготвените зеленчуци в подходящ съд, след което разпределете в буркани.
Заемете се с направата на маринатата.
Изсипете в съд солта, добавете захарта и налейте водата. Получената смес поставете на котлона да заври. Когато това стане, оставете на слаб огън, докато захарта се разтопи напълно.
Свалете съда от котлона, охладете течността и тогава налейте оцета.
Маринатата е готова, разпределете я в бурканите, заливайки зеленчуците.
Затворете бурканите плътно с капаци и приберете в хладилника (на най-ниското ниво).
След 1-2 дни морковите са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновано овче сирене с босилек
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
Коментари към Мариновани пикантни моркови