Мариновани пикантни моркови
Необходими продукти:
8 големи моркова
10 люти зелени чушки
10 люти червени чушки
1 чаена чаша вода
100 грама сол
500 грама захар
1 литър оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте морковите, обелете ги и нарежете кръгчета или на продълговати парчета.
Отстранете опашките на чушките, нарежете на кръгчета.
Смесете подготвените зеленчуци в подходящ съд, след което разпределете в буркани.
Заемете се с направата на маринатата.
Изсипете в съд солта, добавете захарта и налейте водата. Получената смес поставете на котлона да заври. Когато това стане, оставете на слаб огън, докато захарта се разтопи напълно.
Свалете съда от котлона, охладете течността и тогава налейте оцета.
Маринатата е готова, разпределете я в бурканите, заливайки зеленчуците.
Затворете бурканите плътно с капаци и приберете в хладилника (на най-ниското ниво).
След 1-2 дни морковите са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПАСТА ЗА ЗЪБИ БИОРИПЕЪР ДЖУНИЪР 0 - 6 години 50 мл
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл.
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Мариновани пикантни моркови