Сушено месо с подправки

Необходими продукти:
свинско филе (или по избор)
едра сол
зърна черен пипер
кориандър
копър
кимион
дафинов лист
червен пипер
чиста марля
Начин на приготвяне:
Почистете месото от ципи и го натрийте с едра сол. Сложете го върху подходяща кухненска дъска или в тава и оставете на хладно място да се осоли. Времето зависи от дебелината на парчето месо (2 - 3 дни). Обръщайте го поне веднъж дневно.
След няколко дни отстранете излишната сол, подгответе марлята и подправките. Счукайте последните, в тях се крие неповторимият аромат, който ще получи свинското. Натрийте го обилно с дъхавата смес. Разбира се, може да използвате каквито подправки предпочитате, изброените не са задължителни. След това увийте месото в марлята и завържете с конец.
Намерете най-подходящото място за сушене - това може да бъде добре проветрива тераса, например, но да не се излага на слънце, естествено. Закачете свинското, то задължително трябва да виси. И идва най-трудната част - чакането :) Около 5 - 7 дни търпение са необходими и тогава спокойно може да развиете месото и да нарежете. Невероятният аромат ще ви подскаже, че сте свършили всичко правилно.
Месото може да бъде всякакво - свинско, говеждо, птиче - въпрос на вкус. Важна е технологията.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!КАРДАМОН СЕМЕ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
СОЛНИЦА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 200 г
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Къри, Дърво къри
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Как да сушим билки според това дали са цветове, корени или цели растения?
- Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
Коментари към Сушено месо с подправки