Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Сушено месо с подправки

Сушено месо с подправки

от 14 окт 2014г., обновено на 03 юли 2015г.
Сушено месо с подправки - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

свинско филе (или по избор)

едра сол

зърна черен пипер

кориандър

копър

кимион

дафинов лист

червен пипер

чиста марля

 

Начин на приготвяне:

Почистете месото от ципи и го натрийте с едра сол. Сложете го върху подходяща кухненска дъска или в тава и оставете на хладно място да се осоли. Времето зависи от дебелината на парчето месо (2 - 3 дни). Обръщайте го поне веднъж дневно.

След няколко дни отстранете излишната сол, подгответе марлята и подправките. Счукайте последните, в тях се крие неповторимият аромат, който ще получи свинското. Натрийте го обилно с дъхавата смес. Разбира се, може да използвате каквито подправки предпочитате, изброените не са задължителни. След това увийте месото в марлята и завържете с конец.

Намерете най-подходящото място за сушене - това може да бъде добре проветрива тераса, например, но да не се излага на слънце, естествено. Закачете свинското, то задължително трябва да виси. И идва най-трудната част - чакането :) Около 5 - 7 дни търпение са необходими и тогава спокойно може да развиете месото и да нарежете. Невероятният аромат ще ви подскаже, че сте свършили всичко правилно.

Месото може да бъде всякакво - свинско, говеждо, птиче - въпрос на вкус. Важна е технологията.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пълнени домати със сварен език и кашкавал Пълнени домати със сварен език и кашкавал
  • Панирани пилешки хапки с подправки Панирани пилешки хапки с подправки
  • Зимна салата с пилешко, сушени сини сливи и семена Зимна салата с пилешко, сушени сини сливи и семена
  • Сушени домати в зехтин и ароматни подправки Сушени домати в зехтин и ароматни подправки
3.0/5 5 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
4.10лв. / 2.10 €

ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО

БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
2.84лв. / 1.45 €

БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г

ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ - ЕДРИ КРИСТАЛИ 1 кг
5.70лв. / 2.91 €

ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ - ЕДРИ КРИСТАЛИ 1 кг

Коментари към Сушено месо с подправки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сушено месо с подправки
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 23:17
    Коментирайте "Сушено месо с подправки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
  • Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Карамфилово дърво, Карамфил подправка
  • 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
  • Калоферче
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Емолиенти
  • Алтернативно лечение на синдрома на сухото око
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 душиДоживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотициТръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при задухБилки и билкови рецепти при задух

Билки и билкови рецепти при задух

от 19 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 9 дни, 10 часа и 17 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 49 дни, 12 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Емолиенти Емолиенти

Емолиенти

от 08 дек 2022г. Прочети повече
Диета Карнивор - основана единствено на месо Диета Карнивор - основана единствено на месо

Диета Карнивор - основана единствено на месо

от 04 март 2021г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ АРГИНИН НЕОВКУСЕН прах 210 г

ОСТРОВИТ ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули * 60

СИБИРСКА ЧАГА ИМУНО ЩИТ саше * 15 VERDE VITA

ДИФЪРЪНТ ФАРМ ПРОСТЕЙТ КЕЪР капсули * 30

ДР. ЗОЛ ДЖИНДЖИКЮР СПРЕЙ 20 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:47:24

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:45:19

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: Явор от 19 дек 2025г. в 12:36:25

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Д.А. от 19 дек 2025г. в 11:06:43

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 10:50:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival