Сушено месо с подправки
Необходими продукти:
свинско филе (или по избор)
едра сол
зърна черен пипер
кориандър
копър
кимион
дафинов лист
червен пипер
чиста марля
Начин на приготвяне:
Почистете месото от ципи и го натрийте с едра сол. Сложете го върху подходяща кухненска дъска или в тава и оставете на хладно място да се осоли. Времето зависи от дебелината на парчето месо (2 - 3 дни). Обръщайте го поне веднъж дневно.
След няколко дни отстранете излишната сол, подгответе марлята и подправките. Счукайте последните, в тях се крие неповторимият аромат, който ще получи свинското. Натрийте го обилно с дъхавата смес. Разбира се, може да използвате каквито подправки предпочитате, изброените не са задължителни. След това увийте месото в марлята и завържете с конец.
Намерете най-подходящото място за сушене - това може да бъде добре проветрива тераса, например, но да не се излага на слънце, естествено. Закачете свинското, то задължително трябва да виси. И идва най-трудната част - чакането :) Около 5 - 7 дни търпение са необходими и тогава спокойно може да развиете месото и да нарежете. Невероятният аромат ще ви подскаже, че сте свършили всичко правилно.
Месото може да бъде всякакво - свинско, говеждо, птиче - въпрос на вкус. Важна е технологията.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!МАКА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЗОЯ БИО ДЖИНДЖИФИЛ на прах 60 гр.
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карите, Ший, Маслено дърво
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Сух сос Ранч - подправка
Коментари към Сушено месо с подправки