Сушено месо с подправки

Необходими продукти:
свинско филе (или по избор)
едра сол
зърна черен пипер
кориандър
копър
кимион
дафинов лист
червен пипер
чиста марля
Начин на приготвяне:
Почистете месото от ципи и го натрийте с едра сол. Сложете го върху подходяща кухненска дъска или в тава и оставете на хладно място да се осоли. Времето зависи от дебелината на парчето месо (2 - 3 дни). Обръщайте го поне веднъж дневно.
След няколко дни отстранете излишната сол, подгответе марлята и подправките. Счукайте последните, в тях се крие неповторимият аромат, който ще получи свинското. Натрийте го обилно с дъхавата смес. Разбира се, може да използвате каквито подправки предпочитате, изброените не са задължителни. След това увийте месото в марлята и завържете с конец.
Намерете най-подходящото място за сушене - това може да бъде добре проветрива тераса, например, но да не се излага на слънце, естествено. Закачете свинското, то задължително трябва да виси. И идва най-трудната част - чакането :) Около 5 - 7 дни търпение са необходими и тогава спокойно може да развиете месото и да нарежете. Невероятният аромат ще ви подскаже, че сте свършили всичко правилно.
Месото може да бъде всякакво - свинско, говеждо, птиче - въпрос на вкус. Важна е технологията.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!КАРДАМОН СЕМЕ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ХИМАЛАЙСКА СОЛ НА КРИСТАЛНИ КУБОВЕ ХАЛИТ В ПЛИК 1 кг
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Калоферче
- Как и колко да варим различните видове месо
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Емолиенти
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Сушено месо с подправки