Пълнени домати със сварен език и кашкавал

Необходими продукти:
10 средни кръгли домата
2 глави лук
сварен език или сварено месо на вкус
кашкавал, моцарела или други видове сирена
магданоз на вкус
малко майонеза по желание
олио
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и нарежете на малки кубчета, сварения език също (може да заместите с един или няколко вида месо, да използвате гъби вместо месо или зеленчуци).
Изпържете лука в нагорещено олио, прибавете езика/месото и 5 минути по-късно сложете подправки по избор и на вкус. Изключете котлона.
Измийте доматите, разрежете ги на две равни части и с помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешността им.
Във всяка доматена "купичка" сложете по малко от готовата плънка и поръсете с настъргания кашкавал или други сирена (може да си направите смес от няколко различни).
Най-отгоре сложете по малко майонеза, ако желаете. Подредете в тава, чието дъно сте покрили с фолио.
Изпечете предястието в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 10 минути (докато на повърхността се образува румена коричка).
Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕВЕРТА таблетки * 30 НЕОФАРМ
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА КОЖА И ТЕН капсули * 30
НовАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
Коментари към Пълнени домати със сварен език и кашкавал