Кашкавалки с крема сирене и пилешка плънка
Необходими продукти:
100 грама размекнато масло
100 грама крема сирене
100 грама кашкавал
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица суха мая
3 супени лъжици вода
4 - 5 супени лъжици нарязано на ситно сварено пилешко месо
щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето с размекнатото масло.
След това прибавете водата, настъргания на ситно кашкавал и разбъркайте всичко.
Пресейте брашното в подходящ съд, изсипете отгоре маята, разбъркайте.
Съединете двете смеси, замесвайки меко еластично тесто. Не прекалявайте с брашното, за да не се получат твърди кашкавалките. Тестото направете с вилица или лъжица, не е необходимо разбъркване с миксер.
Разточете, оформяйки правоъгълен лист с дебелина около 1 - 1,5 сантиметра.
Сгънете го на 4 (като кърпичка). Разточете още веднъж и отново сгънете по същия начин. Тази процедура следва да направите 6 - 7 пъти.
След последното разточване разпределете накъсаното пилешко месо върху пласта. Може да използвате също кайма, свинско, гъби, шунка, царевица, различни зеленчуци или друга плънка по ваш избор.
Когато разпределите плънката, сгънете тестото на 4, покрийте с найлоново фолио, отгоре кърпа и оставете за 50 - 60 минути.
Разточете пласт с дебелина около 2 сантиметра. Нарежете на квадрати с размери около 2,5 - 3 сантиметра.
Подредете квадратите в тава, чието дъно предварително сте покрили с хартия за печене и оставете да престоят така около 15 - 20 минути.
Пред това време загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете повърхността на кашкавалките с разбито яйце и поставете да се пекат в продължение на около 30 минути (до златисто).
Вкусни са и топли, и студени.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как и колко да варим различните видове месо
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Кашкавалки с крема сирене и пилешка плънка