Картофени рула с пилешка плънка и кашкавал

Необходими продукти
За основата:
6 големи картофа
2 яйца
2 - 3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици заквасена сметана или натурално кисело мляко
сол
черен пипер
олио
За плънката:
300 грама пилешка кайма
2 супени лъжици нарязан лук (или праз)
1 супена лъжица нарязан магданоз
1 скилидка чесън
2 супени лъжици вода
заквасена сметана
кашкавал
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и намачкайте. Прибавете към тях яйцата, брашното, сметаната и подправете на вкус. Загребвайте с лъжица от полученото тесто и разпределете в нагорещен тиган. Изпечете "палачинки" от двете страни.
Друг вариант е да настържете картофите сурови и да добавите останалите продукти.
Към пилешката кайма прибавете лука, магданоза, нарязания или настърган чесън, водата и подправките. Омесете добре.
Върху картофената основа сложете от плънката, заравнете и оформете рула. Подредете в тава, подмазана с олио. Повърхността им намажете със сметана и поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте формата с фолио и поставете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути. След това махнете фолиото, увеличете градусите до 200 и запечете рулцата още 10 - 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Картофени рула с пилешка плънка и кашкавал