Картофени рула с пилешка плънка и кашкавал

Необходими продукти
За основата:
6 големи картофа
2 яйца
2 - 3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици заквасена сметана или натурално кисело мляко
сол
черен пипер
олио
За плънката:
300 грама пилешка кайма
2 супени лъжици нарязан лук (или праз)
1 супена лъжица нарязан магданоз
1 скилидка чесън
2 супени лъжици вода
заквасена сметана
кашкавал
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и намачкайте. Прибавете към тях яйцата, брашното, сметаната и подправете на вкус. Загребвайте с лъжица от полученото тесто и разпределете в нагорещен тиган. Изпечете "палачинки" от двете страни.
Друг вариант е да настържете картофите сурови и да добавите останалите продукти.
Към пилешката кайма прибавете лука, магданоза, нарязания или настърган чесън, водата и подправките. Омесете добре.
Върху картофената основа сложете от плънката, заравнете и оформете рула. Подредете в тава, подмазана с олио. Повърхността им намажете със сметана и поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте формата с фолио и поставете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути. След това махнете фолиото, увеличете градусите до 200 и запечете рулцата още 10 - 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Намалете високата температура със суров картоф
- Задушено зеле с картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картоф
- Пилешки гърди с фурми
- Ягодово руло
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
Коментари към Картофени рула с пилешка плънка и кашкавал