Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал

Необходими продукти
За тестото:
500 грама брашно
250 милилитра топло мляко
1 чаена лъжица суха мая
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
50 грама масло
2 яйца
За плънката:
150 грама бекон
1 средна глава лук
100 грама кашкавал
2 супени лъжици нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Налейте топлото мляко в голяма купа и разтворете в него маята. Прибавете яйцата, солта, захарта, маслото и брашното. Замесете еластично тесто, което оставете на топло място да втаса.
Нарежете бекона на малки парчета и го изпържете до златисто в нагорещен тиган, след това прибавете нарязания на ситно лук, а няколко минути по-късно и магданоза. Разбъркайте всичко и изключете котлона.
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Включете фурната да загрява (180 градуса).
Разточете втасалото тесто, оформяйки правоъгълен пласт с размери 10 х 30 сантиметра. Разпределете плънката по повърхността, поръсете с настъргания кашкавал и навийте руло. Сложете го в подходяща форма. Може да намажете с яйце и да поръсите със сусамови семена, ако желаете. Оставете рулото да втаса (около 20 минути), след което изпечете в загрятата фурна в продължение на около 35-40 минути.
Поднесете го топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Пилешки гърди с фурми
- Ягодово руло
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Картофени рулца в тесто
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
Коментари към Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал