Руло от тиквички с плънка от кренвирши и кашкавал
Необходими продукти
За рулото:
2 тиквички
2 глави лук
5 яйца
4 супени лъжици фини овесени ядки
2-3 супени лъжици брашно
2-3 скилидки чесън
1 супена лъжица горчица
копър и магданоз на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
За плънката:
200 грама кренвирши
100 грама кашкавал
70-80 милилитра кетчуп
Начин на приготвяне:
Обелете лука и чесъна, нарежете ги на ситно. Накълцайте и зелените подправки.
Измийте тиквичките и ги настържете с помощта на едро ренде. Подсолете и оставете да престоят около 10-15 минути. След това ги отцедете от течността и смесете с разбитите яйца. Добавете лука, чесъна, овесените ядки, брашното, горчицата и подправките.
Застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене, намажете с олио и разпределете равномерно получената смес. Дебелината на слоя да бъде около 1,5-2 сантиметра. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15-20 минути.
Нарежете кренвиршите на малки парчета, кашкавала настържете на едро ренде.
Когато извадите готовия блат от тиквички от фурната, намажете го с кетчуп, а върху него разпределете кренвиршите и кашкавала.
Навийте руло и го запечете, докато придобие апетитна коричка (около 15-20 минути).
Около 5-7 минути преди ястие да бъде напълно готово, поръсете със ситно настърган кашкавал и върнете във фурната.
Украсете с репички, кетчуп и нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
Коментари към Руло от тиквички с плънка от кренвирши и кашкавал