Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 1/4 чаена чаша сирене крема с чесън и билки
- 4 тънки резена прошуто
- 2 супени лъжици сушени домати, нарязани на ситно
- 6-12 листа пресен босилек, в зависимост от размера
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изтънете пилешките гърди с помощта на чук за месо до 1,5 сантиметра дебелина.
- Намажете ги с по 1/2 от крема сиренето и отгоре подредете пресния босилек.
- Покрийте всяко филе с 2 резена прошуто и върху него разпределете нарязаните сушени домати.
- Внимателно завийте на руло и застопорете с клечки за зъби. Подправете със сол и черен пипер.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете рулата от всички страни до златисто кафяв цвят. Отстранете клечките, когато ги обръщате.
- Прехвърлете тигана във фурната и печете пилешките рула около 40-45 минути до желаната готовност на месото.
- Извадете ги върху дъска и изчакайте 15 минути, преди да ги нарежете.
- Поръсете с магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема