Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена

Необходими продукти:
200-250 грама ориз
по 50 грама от различни видове сирена (поне два вида) - пармезан, ементал...
200 грама прошуто
1-2 кисели краставички
50 грама мариновани моркови
200 грама смес от различни мариновани зеленчуци
200 грама майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, изсипете го в гевгир, за да се отцеди течността. След това изплакнете под студена течаща вода и приберете в хладилника.
Нарежете сирената, прошутото и зеленчуците на малки кубчета.
В подходящ съд смесете ориза с останалите нарязани продукти, подсолете на вкус и подправете с майонезата.
Разбъркайте всичко старателно и салатата е готова. Нека се охлади за час-два хладилника и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МАТЕРНЕА ОЛИО ЗА ЕЛАСТИЧНОСТ 100 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ЦИКАТРИДИНА ТЕЧНА ПУДРА 120 мл NATURPHARMA
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена