Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена
Необходими продукти:
200-250 грама ориз
по 50 грама от различни видове сирена (поне два вида) - пармезан, ементал...
200 грама прошуто
1-2 кисели краставички
50 грама мариновани моркови
200 грама смес от различни мариновани зеленчуци
200 грама майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, изсипете го в гевгир, за да се отцеди течността. След това изплакнете под студена течаща вода и приберете в хладилника.
Нарежете сирената, прошутото и зеленчуците на малки кубчета.
В подходящ съд смесете ориза с останалите нарязани продукти, подсолете на вкус и подправете с майонезата.
Разбъркайте всичко старателно и салатата е готова. Нека се охлади за час-два хладилника и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Рецепти за салати от маруля
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Салата от маслини и лук
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
Коментари към Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена