Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки

Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки

от 26 окт 2016г.
Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама свинска кайма
  • 500 грама телешка кайма
  • 250 грама прошуто /приблизително 20 тънки филийки/
  • 1 голяма скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 супени лъжици прясна мащерка, нарязана на ситно
  • 1/4 чаена чаша пресен босилек, нарязан на ситно
  • 85 грама шамфъстък, обелен и нарязан на едро
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното и стените на форма за хляб с хартия за печене. Уверете се, че листът е достатъчно голям, за да загънете терина отгоре.
  • Подредете филийките прошуто така, както е показано на снимките.
  • В голяма купа смесете останалите съставки, включително и останалото прошуто.
  • Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и омесете каймата за кратко.
  • Разпределете я във формата, притиснете с длани и покрийте с филийките прошуто, излизащи от формата.
  • Покрийте с хартия за печене и двойно алуминиево фолио, като запечатате добре ръбовете.
  • Поставете формата в дълбока тавичка и добавете гореща вода до средата на стените.
  • Печете в продължение на 90 минути.
  • Когато теринът е готов, го извадете от фурната и без да отстранявате алуминиевото фолио, притиснете отгоре с тежък предмет, който се побира във формата - консервни кутии, пълни буркани и т.н.
  • Оставете го да се охлади напълно до стайна температура и охладете в продължение на една нощ в хладилника.
  • Обърнете го върху поднос, нарежете на филийки и поднесете.

Приятен апетит!

Снимки: bellyrumbles.com

Още по темата:
  • Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал
  • Терин с пушена сьомга и крема сирене Терин с пушена сьомга и крема сирене
  • Цитрусов терин Цитрусов терин
  • Малинов терин с целувки Малинов терин с целувки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:10
    Коментирайте "Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
  • Панирани шницели от кайма
  • Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
  • Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
  • Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
  • Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
  • Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
  • Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
  • Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
  • Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 52 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Кайма Кайма

Кайма

от 16 дек 2016г. Прочети повече
Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка? Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

от 05 дек 2014г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival