Желиран терин със зеленчуци и шунка

Необходими продукти:
1-2 моркова
4 яйца
250 грама шунка
125 грама консервиран грах
125 грама консервирана царевица
6 чаени лъжици желатин
150 милилитра бульон
6 супени лъжици заквасена сметана
10 супени лъжици течна сметана
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете морковите цели и без да обелвате, след това нарежете на кубчета.
Яйцата сварете твърдо, обелете ги. Шунката нарежете на кубчета.
В купа смесете царевицата, граха, морковите и шунката.
Желатина залейте с бульона и изчакайте да набъбне.
Разбийте течната сметана с миксер, към нея прибавете заквасената и намачканите скилидки чесън. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Затоплете бульона, нека желатинът се разтвори напълно и оставете да се охлади малко. След това, наливайки тънка струя, го смесете със сметановата комбинация. Разбъркайте внимателно.
Застелете дъното на правоъгълна тава с найлоново фолио. Първо разпределете зеленчуците, целите сварени яйца и шунката. Залейте с желатина и приберете в хладилника за няколко часа.
Когато теринът се охлади и стегне, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домашна пилешка шунка с маслини
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Бързо студено предястие от шунка и кашкавалено масло
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
Коментари към Желиран терин със зеленчуци и шунка