Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Вегетариански тарт с рикота, аспержи и тиквички

Вегетариански тарт с рикота, аспержи и тиквички

Вегетариански тарт с рикота, аспержи и тиквички - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма жълта чушка
  • 3 големи тиквички
  • 1 голям патладжан
  • 2 връзки аспержи
  • 4 кори за лазаня
  • 400 грама котидж сирене
  • 2 чаени лъжици каперси
  • 2 чаени лъжици лимонова кора
  • 2 чаени лъжици магданоз
  • 1/2 чаена чаша листенца босилек
  • листа от червено цвекло за декорация

Начин на приготвяне:

Опечете чушките и ги обелете.

Нарежете тиквичките на дълги тънки ленти и ги изпечете на грил. Патладжана нарежете на кръгчета с дебелина 5 милиметра, след което гриловайте и тях.

Почистете аспержите, като отрежете 2 см от задния им край, и ги обелете с белачката. Запарете ги за няколко минути.

Сварете корите от лазаня така, както е указано на опаковката им, и ги отцедете.

В купа смесете котидж сиренето с лимоновата кора и каперсите.

Застелете терин (правоъгълна форма) с домакинско фолио. Наредете лентите тиквичка като ги застъпвате леко в края и ги оставите да излизат извън стените на формата. Разрежете чушката на 4 по дължина и подредете върху тиквичките.

Разпределете половината от сместа със сиренето и сложете две от корите за лазаня, а върху тях подредете аспержите. Наредете патладжана, останалите кори и сиреновата смес. Завършете с подправките и червената чушка. Завийте с тиквичките, след което покрийте с домакинско фолио. Приберете в хладилник за няколко часа.

При сервиране обърнете терина, махнете фолиото и аранжирайте с няколко листа от цвекло.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти