Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов терин с коняк и глазура

Шоколадов терин с коняк и глазура

от 04 март 2015г.
Шоколадов терин с коняк и глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

125 грама масло

300 грама черен шоколад

3 супени лъжици царевичен сироп (може кленов или мед)

200 грама бисквити (петит бьор)

100 грама мини маршмелоу (или нарежете на парчета, ако са от големите)

2 супени лъжици коняк

 

За глазурата:

50 милилитра течна сметана

100 грама черен шоколад

 

Начин на приготвяне:

Подгответе си форма с размери 10 х 20 х 7 сантиметра, застелете я с хартия за печене, чиито краища да покриват дъното, стените на съда и излизат извън него.

Разтопете на парна баня шоколада и маслото, добавете сиропа, коняка и разбъркайте всичко до получаването на еднородна смес.

Начупете бисквитите на малки парчета, смесете ги с бонбоните, прибавете към шоколадовата маса и разбъркайте още веднъж.

Изсипете комбинацията в подготвения съд, заравнете и приберете в хладилника за час и половина - два, за да стегне.

Когато това стане, извадете десерта, прехвърлете го в подходящ плосък съд.

Направете глазурата. Затоплете сметаната, прибавете към нея шоколада, нека се разтопи и охладете.

Покрийте терина с тънък слой шоколад (може да използвате лопатка) и приберете в хладилника, за да стегне покритието. След това нанесете втори слой и отново оставете за известно време.

Теринът е готов, може да поднесете.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадова глазура за любимите сладкиши Шоколадова глазура за любимите сладкиши
  • Карамелен десерт с шоколадова глазура Карамелен десерт с шоколадова глазура
  • Прасковен десерт с шоколадова глазура Прасковен десерт с шоколадова глазура
  • Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
14.10лв.

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
17.00лв.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
42.80лв.

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г

НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
39.90лв.

НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2

ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
4.50лв.

ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

Коментари към Шоколадов терин с коняк и глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадов терин с коняк и глазура
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 01:26
    Коментирайте "Шоколадов терин с коняк и глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Млечен кокосов кекс
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи
  • Лесен кокосов сладкиш
  • Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
  • Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
  • Шоколадов кекс без яйца и мляко
  • Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 9 часа и 39 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2175 дни, 13 часа и 49 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 13 часа и 30 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 4 часа и 30 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 4 часа и 42 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 4 часа и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival