Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура

Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура

от 21 юли 2015г.
Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

12-15 бисквити (обикновени)
500 милилитра прясно мляко
300 милилитра кондензирано мляко
щипка сол
150 грама грис
50-100 грама масло

За глазурата:
50 милилитра мляко
1 супена лъжица захар
50 грама шоколад
1 чаена лъжица нишесте

Начин на приготвяне:
Първо си подгответе форма, в която ще направите десерта. Тя трябва да бъде с вместимост около 1,3-1,5 литра.
Покрийте вътрешната част на формата с найлоново фолио и намажете старателно с масло.
Изплакнете със студена вода малка тенджера (най-добре алуминиева) и в нея прясното мляко. Поставете на силен огън и добавете кондензираното мляко. Нека сместа заври, подсолете и изсипете в съда гриса на тънка струя, като бъркате непрекъснато. Веднага след това прибавете маслото, бъркайте до разтварянето му и докато кашата се сгъсти (около минута).
Свалете сместа от котлона и веднага изсипете 3/4 от нея в подготвената форма. Заравнете повърхността и покрийте плътно с ред бисквити. Върху тях изсипете останалата каша и отново  бисквити.
Оставете десерта да престои 2-3 часа, след което обърнете върху подходяща чиния и махнете формата и фолиото.
Направете глазурата. За целта налейте млякото в подходяща купа, добавете захарта и нишестето. Поставете на котлона и нека захарта се разтвори напълно. Когато това стане, прибавете шоколада, начупен на парчета. Оставете сместа да се вари до еднородност, но не трябва да става прекалено  гъста.
Нека се охлади, но да бъде топла. Полейте равномерно десерта с готовата глазура и поднесете поне 30 минути след това.
Добър апетит!

Още по темата:
  • Прасковен десерт с шоколадова глазура Прасковен десерт с шоколадова глазура
  • Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура Пастички с бадеми, ром и шоколадова глазура
  • Кокосов десерт с шоколадова глазура Кокосов десерт с шоколадова глазура
  • Шоколадови тортички Шоколадови тортички
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
2.50лв. / 1.28 €

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г

ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
7.50лв. / 3.83 €

ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
3.42лв. / 1.75 €

БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г

Коментари към Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:08
    Коментирайте "Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Какво е скир, състав и ползи за организма
  • Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
  • Желиран плодов десерт в динена кора
  • Ацидофилно мляко - ползи и вреди
  • Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
  • Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
  • Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 50 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Мурумуру Мурумуру

Мурумуру

от 27 март 2024г. Прочети повече
Опасни взаимодействия между храни и лекарства Опасни взаимодействия между храни и лекарства

Опасни взаимодействия между храни и лекарства

от 25 окт 2023г. Прочети повече
Черен шоколад - изкушение или лекарство Черен шоколад - изкушение или лекарство

Черен шоколад - изкушение или лекарство

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост

Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост

от 13 май 2020г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival