Шоколадови тортички
Необходими продукти:
3/4 ч. ч. брашно
120 грама масло
1/2 ч. ч. захар
1,5 с. л. какао
2 яйца
1 с. л. прясно мляко
щипка сол
За глазурата:
3 с. л. кондензирано мляко
2 с. л. масло
1/2 ч. ч. пудра захар
1 с. л. какао
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с какаото, сложете солта. Отделно смесете размекнатото масло със захарта и разбийте до получаване на еднородна маса. След това прибавете яйцата едно по едно, разбивайки добре след всяко. Накрая съберете двете смеси, добавете млякото и изсипете в предварително подмазана с олио тава. Печете около 30 минути при 180-200 градуса. Не изваждайте сладкиша от съда, докато не изстине.
Глазурата: Разтопете маслото, прибавете какаото към него и варете в продължение на 1 минута. Свалете от котлона, прибавете кондензираното мляко, захарта, разбъркайте добре и намажете блага. Оставете да изстине напълно и да се напои. Нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Шоколадови тортички