Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура

Необходими продукти:
250 грама масло
1/2 чаена чаша захар
1 1/2 - 2 чаени чаши брашно
няколко вафлени кори
5 яйца
какао на прах
Начин на приготвяне:
Сложете около 200 грама от маслото в дълбока купа и го разтопете в микровълновата. Изсипете в него захарта (може да не разбърквате). Сварете яйцата твърдо, обелете ги и вземете само жълтъците, които намачкайте с ръце (да се получат трохи). Добавете маслото към тях, след това брашното и замесете тесто.
От него оформете топчета с големина на сварен яйчен жълтък. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете във фурна, загрята до 200 градуса. През това време се заемете с продуктите за поръсване на сладките. Разтопете останалото масло в микровълновата и към него прибавете какаото. Налейте съвсем мъничко прясно мляко, сложете и захар. Разбъркайте и вече сте готови с шоколадовата глазура. Настържете вафлените кори на едро ренде.
Готовите топчета потопете в глазурата. Най-добре е да правите това с помощта на две лъжици - топчето да бъде в едната, а с другата поливайте от сместа. След това оваляйте сладките в настърганите вафлени кори (поръсете ги добре от всички страни). Готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Великденски курабии с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хрупкави домашни солети
- Гулаб Джамун
Коментари към Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура