Шоколадови пастички с глазура
Необходими продукти:
3/4 чаена чаша брашно
1/4 чаена лъжица сол
1,5 супена лъжица какао
115 грама масло
1/2 чаена чаша захар
2 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
За глазурата:
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица какао
3 супени лъжици кондензирано мляко
1/2 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
Подмажете подходяща форма с масло.
Смесете брашното и какаото, сложете солта. В отделен съд разбийте маслото със захарта и млякото, постепенно прибавете яйцата.
Съберете двете смеси и разбъркайте старателно.
Полученото тесто изсипете в подготвената форма и изпечете при 190 градуса за около 35 минути, докато блатът стане еластичен в средата.
Оставете да се охлади, без да изваждате от съда.
През това време направете глазурата.
Разтопете маслото, добавете какаото и нека сместа се приготвя на слаб огън в продължение на минута. Свалете от котлона, добавете кондензираното мляко и пудрата захар.
Глазурата е готова. Намажете с нея десерта. Когато покритието стегне, разрежете на парчета сладкиша и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с тиквички, стафиди и ананас
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Меден кекс с канела и шоколадова глазура
- Горещ шоколад с ром
- Плодова пита от течно тесто
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Чийзкейк с мандарини
Коментари към Шоколадови пастички с глазура