Шоколадови пастички с глазура
Необходими продукти:
3/4 чаена чаша брашно
1/4 чаена лъжица сол
1,5 супена лъжица какао
115 грама масло
1/2 чаена чаша захар
2 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
За глазурата:
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица какао
3 супени лъжици кондензирано мляко
1/2 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
Подмажете подходяща форма с масло.
Смесете брашното и какаото, сложете солта. В отделен съд разбийте маслото със захарта и млякото, постепенно прибавете яйцата.
Съберете двете смеси и разбъркайте старателно.
Полученото тесто изсипете в подготвената форма и изпечете при 190 градуса за около 35 минути, докато блатът стане еластичен в средата.
Оставете да се охлади, без да изваждате от съда.
През това време направете глазурата.
Разтопете маслото, добавете какаото и нека сместа се приготвя на слаб огън в продължение на минута. Свалете от котлона, добавете кондензираното мляко и пудрата захар.
Глазурата е готова. Намажете с нея десерта. Когато покритието стегне, разрежете на парчета сладкиша и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с червени боровинки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Великденски кекс с глазура
- Пица с шоколад
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Леопардов сладкиш Бриош
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Шоколадови пастички с глазура