Прасковен десерт с шоколадова глазура

Необходими продукти:
1 праскова
несолени бисквити по ваш избор
200 грама пюре от праскови
За глазурата:
300 милилитра прясно мляко
100 грама шоколад
3 супени лъжици захар
4 супени лъжици какао
бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, към него прибавете шоколада и когато се разтопи изсипете захарта, какаото и разбъркайте. Глазурата е готова. Следва да "сглобите" десерта.
Нарежете прасковата на парчета, които сложете на дъното на подходящи купички или чашки. Отгоре разпределете бисквитите, после пюрето, глазурата и завършете с бисквити.
Украсете десерта със спирали от бял шоколад и приберете за два часа в хладилника.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Праскови - ползи за здравето и състав
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
Коментари към Прасковен десерт с шоколадова глазура