Прасковен десерт с шоколадова глазура
Необходими продукти:
1 праскова
несолени бисквити по ваш избор
200 грама пюре от праскови
За глазурата:
300 милилитра прясно мляко
100 грама шоколад
3 супени лъжици захар
4 супени лъжици какао
бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, към него прибавете шоколада и когато се разтопи изсипете захарта, какаото и разбъркайте. Глазурата е готова. Следва да "сглобите" десерта.
Нарежете прасковата на парчета, които сложете на дъното на подходящи купички или чашки. Отгоре разпределете бисквитите, после пюрето, глазурата и завършете с бисквити.
Украсете десерта със спирали от бял шоколад и приберете за два часа в хладилника.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ВИЗАЖ ЕЛИКСИР ЗА БОЯДИСАНА КОСА С ПЕТ НАТУРАЛНИ МАСЛА И UV - ФИЛТЪР 50 мл
БРОНХОЛАЙН сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сусамово мляко с мед
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Камилско мляко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови палачинки
- Ягодово руло
Коментари към Прасковен десерт с шоколадова глазура