Прасковен десерт с шоколадова глазура
Необходими продукти:
1 праскова
несолени бисквити по ваш избор
200 грама пюре от праскови
За глазурата:
300 милилитра прясно мляко
100 грама шоколад
3 супени лъжици захар
4 супени лъжици какао
бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, към него прибавете шоколада и когато се разтопи изсипете захарта, какаото и разбъркайте. Глазурата е готова. Следва да "сглобите" десерта.
Нарежете прасковата на парчета, които сложете на дъното на подходящи купички или чашки. Отгоре разпределете бисквитите, после пюрето, глазурата и завършете с бисквити.
Украсете десерта със спирали от бял шоколад и приберете за два часа в хладилника.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
Коментари към Прасковен десерт с шоколадова глазура