Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
Необходими продукти:
280 грама брашно
щипка сол
1 чаена лъжица сода
350 грама захар
170 грама масло
3 яйца
2 големи добре узрели райски ябълки
1,5 чаени чаши орехови ядки
1,5 чаени лъжици смляна канела
За глазурата:
120 грама крема сирене
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица лимонов сок
90 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте райските ябълки, разрежете ги на две части, почистете от семената и издълбайте вътрешността с помощта на лъжица. Сложете в купа и намачкайте с вилица до получаване на пюре (може да разбиете с блендер).
Ореховите ядки изпечете за 4 минути в сух тиган при непрекъснато бъркане. След като се охладят, нарежете с ножа.
В голям подходящ съд пресейте брашното със солта, содата и канелата. Добавете захарта и разбъркайте.
В друга купа разтопете маслото и към него прибавете пюрето от райски ябълки и яйцата. Разбийте с тел за разбиване на яйца. Съединете със сухата смес и бързо разбъркайте до еднородност. Тогава сложете орехите, разбъркайте още веднъж и разпределете тестото в подмазана с олио тава.
Изпечете кекса при 175 градуса за около час.
Изчакайте да се охлади и го обърнете върху подходящ плосък съд.
Направете глазурата. Разбийте с блендер крема сиренето с маслото до гладкост. Тогава налейте лъжица лимонов сок и без да спирате да бъркате, старателно прибавете пудрата захар и 4 супени лъжици студена преварена вода.
Нанесете глазурата по повърхността на десерта, изчакайте да се охлади и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Кекс с мюсли и ядки
- Кекс с червени боровинки
Коментари към Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене